Edelsteentherapie
Home

Edelstenen zijn een product van de  natuur en hebben al voor veel mensen iets betekend!
Waarom dan niet voor jou?
     
    Edelstenen:
 
 •  zijn geschikt voor jong en oud.
 •  kennen geen nevenwerkingen.
 •  zijn een natuurproduct.
 •  kunnen voor alle mogelijke ziektes/kwalen/problemen gebruikt worden.
 •  zijn niet duur.
 •  kunnen ook gebruikt worden bij dieren en planten. 
 •  worden al eeuwenlang gebruikt.
 •  helpen écht!
 •  zijn mooi.
 •  zijn eenvoudig in gebruik.
 •  ...

* In mijn praktijk heb ik meer dan 50 soorten ter beschikking!

Het gebruik van edelstenen en mineralen is niet nieuw.
Reeds in de Oudheid maakten heel veel verschillende volkeren gebruik van edelstenen om het kwade te weren en om aandoeningen te genezen.
 • In Egypte gebruikten de farao's dagelijks Malachietzalf rond de ogen, niet alleen als make-up maar ook als geneesmiddel en bescherming tegen een gevreesde oogziekte.
 • In de Arabische wereld werd de Carneool gedragen als beschermsteen. Griekse vrouwen droegen hem als talisman tegen boosaardige hartstochten, boze gedachten en als bescherming tegen bliksem & onweer.
 • Onyx werd door veel volkeren gedragen als amulet tegen het kwade. Tegenwoordig draagt men hem nog steeds om dezelfde reden.
 • De Grieken droegen de Amethist om zich te beschermen tegen verslavingen en dronkenschap. In de Middeleeuwen werd hij in drinkbekers gezet omdat de steen van kleur verandert als hij in aanraking komt met gif.
 • ...
Werking
Een edelsteen kan op verschillende manieren zijn werk doen
 1. Volgens zijn kleur (kleurentherapie)
  Elke kleur heeft zijn eigen vibratie en energie die invloed heeft op diverse aspecten van het menselijk wezen.
  Kleuren hebben een sterke invloed op lichaam, geest & ziel.
  Elk van de 7 regenboogkleuren heeft zijn specifieke kenmerken, staat voor bepaalde levensaspecten, is verbonden met bepaalde lichaamsfuncties en emoties.
  Als het lichaam uit evenwicht is, veranderen ook de kleuren in en rond het lichaam. Dit wordt prachtig aangetoond door Kirlianfotografie (foto van de aura).
  Men kan een tekort aan een bepaalde kleur hebben die moet worden aangevuld maar men kan ook een teveel aan een kleur hebben. Dit teveel wordt weggewerkt door het dragen van de complementaire kleur.
  Ook de verschillende chakra's (energiewielen) staan in verbinding met een zekere kleur.
 2. Volgens zijn samenstelling
  Elke steensoort heeft zijn eigen samenstelling vb.magnesiet = magnesiumcarbonaat met insluitsels van mangaan, ijzer en calcium.
  Zoals men een mineralentekort kan aanvullen door het innemen van een voedingssupplement, kan men dit ook door het dragen van een edelsteen. Dit heeft zo zijn voordelen. De steen zal zijn werking aanpassen aan de behoefte van de drager. Dit wil zeggen, als het tekort groot is, zal de steen krachtig werken, is het tekort daarentegen miniem, zal hij zijn werking minder krachtig doen. Zo bekom je de beste werking die op je eigen lichaam en persoonlijkheid van toepassing is. Nog een voordeel is dat elke steensoort zijn unieke samenstelling heeft. Er zijn meerdere steensoorten die magnesium bevatten, maar door die unieke samenstelling zal de ene soort beter bij jou passen dan een andere. Door het kiezen van de steen die het beste bij jou en je persoonlijkheid past, ben je verzekert van een optimale werking.
Toepassingen
Hangertjes: dit wordt het meest gebruikt voor een therapeutische werking. Hangertjes worden op de blote huid gedragen d.m.v. een ketting, veiligheidsspeld e.d.
Knuffelstenen: kunnen in de broekzak meegenomen worden, in de hand gehouden worden, met een pleister of verband op een specifieke plaats op het lichaam vastgemaakt worden.
Geode of ruwe steen: om in de kamer te plaatsen zodat hij zijn werking afgeeft aan de ruimte en de aanwezige personen.
Edelsteenelixer: stenen enige tijd in water leggen zodat ze hun werking kunnen afgeven aan het water. Dit water kan gedronken worden, kan gebruikt worden om compressen mee te maken, om zich mee te wassen,...
Kiezen van een steen
Ook hier zijn er weer meerdere mogelijkheden.
Je kan de steen kiezen op basis van zijn kleur of samenstelling. Je kan hem ook intuïtief kiezen. Op deze manier kiest de steen jou als het ware. Hierbij concentreer je je op het doel van de steen en kijk je dan welke steen je het meest aanspreekt.
In mijn praktijk pendel ik uit welke steen je nodig hebt. Dit heeft als voordeel dat je de steen hebt die het beste bij je past, waardoor je ook de beste resultaten krijgt. Daarnaast weet ik door het uitpendelen ook wat de oorzaak van de klachten is. Ik pak namelijk altijd de oorzaak aan en niet alleen de symptomen. vb. Iemand die klaagt over hoofdpijn kan goed geholpen worden door een Amethist. Maar als  die hoofdpijn veroorzaakt wordt door een slecht werkende lever zal ik je bvb. Jaspis aanraden om de lever te versterken. Hierdoor worden de symptomen én de oorzaak verholpen.

Verzorgen van je edelstenen
Voordat de stenen in je bezit komen, hebben ze al een lange weg afgelegd. Iedereen die ermee in contact komt, laat onbewust of bewust zijn sporen na.
Alvorens de stenen te gebruiken, moet je ze dus eerst reinigen/zuiveren (ontdoen van alle overbodige en storende energie).
Dit kan heel eenvoudig door de steen eventjes onder stromend water te houden. Ik raad ook altijd aan om tijdens het gebruik van een steen, deze elke dag eens af te spoelen.
Je kan de stenen ook zuiveren door ze door zuiverende wierook te halen vb. nag champa, sandelhout,...
Mensen die ingewijd zijn in Shambhala en/of Reiki kunnen ook hiermee de stenen reinigen.
Je kan de stenen terug opladen door ze bij volle maan buiten te leggen.
Wanneer een steen uitgeput/uitgewerkt is , geef je hem het best terug aan de Aarde (begraven).

foto edelstenen   foto edelstenen   foto edelstenen   foto edelstenen


Shambhala
Kaartleggen
Bach Bloesems
Energetisch reinigen van woning
Geschenken
Contact